Blog nejen o zdraví

hubnutí, zdravý životní styl, novinky v oblasti výživy, jídelníčky, The 1:1 Diet

Psychosomatika je obor medicíny, který se zabývá vztahem mezi psychickými (duševními) a tělesnými (somatickými) aspekty zdravotního stavu člověka. Tento přístup vychází z předpokladu, že duševní stav a emoce mohou mít přímý vliv na fyzické zdraví, a naopak.

Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o bezezbytkové dietě, dost možná si pod ní představíte dietu při které se nenechávají zbytky :-D Kdepak :-) Jedná se o typ léčebné výživy, která je určena pro osoby se záněty střev nebo jinými onemocněními zažívacího traktu. Bezezbytková dieta je známá pod názvy jako dieta s nízkým obsahem vlákniny nebo dieta s...

Umělá sladidla jsou látky, které poskytují sladkou chuť potravinám a nápojům, aniž by obsahovaly velké množství kalorií.

V neděli 2. černa jsem si řekla, že půjdu na houby. Všude píšou jak hojně rostou - u nás nic, ale jedna houba přeci jen ano !! A tou houbou je Jidášovo ucho - boltcovitka bezová.

Na pevných kostech, na krásných vlasech a nehtech i na pružné pleti má zásluhu jedna důležitá látka – kolagen. Proč ji potřebujeme doplňovat a kde získat kvalitní zdroj? S tímto článkem budete o kolagenu odteď vědět úplně všechno.

Sacharidy patří spolu s bílkovinami a tuky mezi hlavní živiny. Sacharidy jsou látky, které se rozlišují na několik podskupin podle počtu cukerných jednotek. V našem těle je zpracovává tenké střevo a slinivka břišní.

Dnešní den je Světovým dnem hypertenze - den, kdy si připomínáme, že je mezi námi mnoho těch, kteří se s vysokým tlakem léčí.

Vánoce patří mezi nejkrásnější dny v roce. Pro někoho jsou však i strašákem v tom, že přibere. ALE - nemusí to tak být. Stačí prožít vánoční dny v poklidu a v režimu, na který jsme zvyklí. A pokud se rozhodnete dát si cukroví, vánočku nebo alkohol tak především bez výčitek, protože je to VAŠE rozhodnutí a sem výčitky nepatří....