Tvarohová zmrzlina
Klasický měkký tvaroh ve vaničce (nebo alobalu) vyšlehejte se smetanou, nebo zakysankou nebo jen tak samotný s oblíbeným ovocem.
Osladit můžete právě tím ovocem nebo čekankovým sirupem, medem, cukrem ... je to na vás. Záleží, kterou variantu slazení preferujete.
Varianta přípravy 2: Tvaroh také můžete vyšlehat samotný s cukrem a pak opatrně přimíchat vyšlehanou tuhou smetanu.
Já přidávám ještě čerstvou vanilku, která dodá zmrzlině nádhernou vůni.
Směs nalijte do misek nebo do formiček na nanuky a dejte zamrazit - ideálně do druhého dne.
Druhý den můžete své tvarohové nanuky ozdobit třeba rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypat lyofilizovaným ovocem nebo rozdrcenými oříšky. U zmrzliny z misky můžete být ještě kreativnější :-).
Myslete na to, že žádná zmrzlina není zlo pokud ji nejíte denně a nejsou to kila :-) Zmrzlina je o tom pochutnat si na kvalitní a dobré zmrzlině, ale s respektem k sobě. Stanovte si sami v sobě letní pravidlo - dám si zmrzlinu jednou týdně nebo dám si ji o víkendu - to už je na vás.
Jde o to, že to nebude to ,,zmrzlinu nesmím,, bude to rozhodnutí a to zní - zmrzlinu nechci... :-)