Orientální dušená treska

12.09.2024

To kombinuje některé čerstvé a pikantní chutě s pouhým nádechem tepla z chilli. Pokud nemáte parní hrnec, nebojte se. Talíř vložíme do cedníku přikrytého víkem nad pánev s vařící vodou. 

  1. Fazole a pak choi naaranžujte na talíř a navrch položte filety z tresky jednoskvrnné. Lehce okořeníme černým pepřem. Talíř vložte do velkého parního koše a položte nad pánev s vroucí vodou.
  2. Zakryté vařte v páře 6–10 minut, dokud zelenina nezměkne a treska jednoskvrnná není propečená a průsvitná.
  3. Mezitím v malé misce smíchejte sójovou omáčku, balzamikový ocet, limetkovou šťávu, jarní cibulku a chilli a vytvořte dresink.
  4. Zeleninu a tresku jednoskvrnnou rozložte na 2 servírovací talíře a navrch pokapejte dresinkem. Podávejte horké.

Variace

• Místo tresky jednoskvrnné můžete nahradit filety z tresky s pevnou dužinou.

• Zeleninu obměňujte: vybírejte z mangetout nebo cukrového hrášku, zelí, jarní zeleniny, kadeřavého kapusty nebo chřestu.

zdroj: https://www.one2onediet.com/blog/oriental-steamed-haddock?=&page=3

Ingredience

  • 100 g tenkých zelených fazolek, nakrájených
  • 2 pak choi, rozpůlené nebo rozčtvrcené
  • 2 x 175 g filé z tresky jednoskvrnné
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • šťáva z 1 limetky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená najemno
  • čerstvě mletý černý pepř

Porce: 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Kalorie: 200 kcal
Kroky: 2, 3, 4, 5, 6