Falafel

19.09.2024

Dokonalý šťavnatý falafel behěm 10 minut  :-)

  1. Pánev lehce postříkejte olejem a dejte na mírný oheň. Poduste dozlatovat cibuli a česnek. Pozor na česnek, aby nezhořkl.
  2. Do mixéru dejte cizrnu, mleté ​​koření, bylinky a přidejte uvařenou cibuli a nahrubo rozmixujte. Chceme, aby směs byla dobře spojená, ale je stále mírně hrubá. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
  3. Směs rozdělte na 8 porcí (kuliček).
  4. Nepřilnavou pánev lehce postříkejte olejem a dejte na střední teplotu. Když je pánev rozpálená, přidejte kuličky a restujte asi 5 minut za občasného obracení, dokud nebudou křupavé a zlatavé nebo dejte na plech s pečícím papírem do rozpálené trouby
  5. Falafely podávejte na lůžku ze salátových listů pokapaných balzamikovým octem s hummusem.

zdroj: https://www.one2onediet.com/blog/really-green-falafels-with-low-fat-hummus

Ingredience

kapička oleje :-)
½ cibule, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
1 x 200 g konzervy cizrny, opláchnuté a okapané
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 svazek čerstvého koriandru nasekaného
1 svazek ploché petrželky nasekané šťávy
z citronu
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Hrst míchaných salátových listů
Balzamikový ocet na pokapání
4 lžíce nízkotučného hummusu

Porce: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Kalorie: 200 kcal na porci
Kroky: 2


Můžete připravit jak na pánvi tak v troubě na 200 °C cca 10 minut.